Bedrägeri

Våra advokater hjälper dig i rätten

Spåkvinna dömdes för grovt bedrägeri

Bedragare kommer in många skepnader. Här berättar vi historien om ”spåkvinnan” som lyckades lura sig till miljonbelopp.

Det hela utspelade sig 2011. En 48-årig kvinna, som kallade sig själv för spåkvinna, lyckades lura till sig över fyra miljoner från tre av sina kunder. Hon delade ut löften om romanser och äktenskap fulla av himlastormande kärlek och romantik och lurade och hotade sina kunder på olika sätt.

Började kräva stora pengar

I början så tog ”spådamen” bara betalt för sina sianden om framtiden. Men det dröjde inte länge innan hon börjad kräva mer pengar. Hon sade att hon behövde kontanter för att kunna åka till Indien eller köpa olika saker som skulle säkra en lycklig framtid, bland annat rökelse. Bland annat fick hon hundratusentals kronor för en flaska som skulle innehålla heligt vatten från Frankrike.

Kvinnans kunder var helt i hennes våld och stora summor betalades ut. Det gick till och med så långt att hon uppmanade kunder att ta lån för att hon skulle ha råd med sina utsvävande utgifter.

Lurade Östermalmsdam

Ett annat uppseendeväckande bedrägeri som kvinnan utförde drabbade en 75-årig kvinna på Östermalm i Stockholm. Damen ville ha hjälp att snärja en man hon var förälskad i, men blev istället lurad på drygt tre miljoner kronor. Bland annat hotade spåkvinnan med att mannens son skulle råka illa ut om hon inte fick pengar. När spåkvinnan påstod sig känna en kyla från 75-åringen krävde hon att få en minkpäls för att värma sig. Spåkvinnan lyckades även lura en annan kund att gå i god för ett grovt bedrägeri.

Dömdes till fängelse

Spåkvinnan lurade dessutom en 45-årig ingenjör och en 74-årig kvinna på ansenliga summor. Men en av kunderna fattade till sist misstankar och polisanmälde kvinnan. Hon höll sig dock undan ett antal år, men polisen fick till slut tag på henne, varefter hon greps, åtalades och ställdes inför rätta.

Det hela slutade med att den 48-åriga ”spåkvinnan” dömdes till två år och sex månaders fängelse för flera fall av grovt bedrägeri.

27 Sep 2016